Bemutatkozás

Az Egyesített Szociális Intézmény Békés-megyében, közvetlenül a 47-es főút mellett Csorvás belvárosában található, gépjárművel kiválóan megközelíthető, a buszmegállótól 30 méterre helyezkedik el. Idősek bentlakásos otthona, nappali ellátás, házi segítségnyújtás és étkeztetési szolgáltatásokat nyújt. Intézményünk az 1970-es évek elejétől működik. Kezdetben Idősek Napközi Otthonaként üzemelt. Az intézmény az évek során folyamatosan bővült, átalakult, a növekvő igényekhez igazodva. A 80-as évek elejétől Szállást Biztosító Idősek Klubjaként nyújtotta szolgáltatásait. Jelenlegi formájában 1990. május 1. óta működik, majd 2003. évtől otthonos körülmények között apartmanos elhelyezési szolgáltatást is tudunk biztosítani.

Hetvennégy férőhelyes otthonunkban magas színvonalú ellátással, változatos programokkal, szeretetteljes légkörrel, barátságos, családias környezetben kínálunk gyógyírt a magánnyal és az öregedéssel együtt járó problémák, nehézségek, betegségek leküzdésében.

Egyik fő erősségünk az empátia és a tolerancia. Átérezzük idős lakóink problémáit:- tudjuk, hogy nagyon nehéz elfogadni, az időskor előrehaladtával már a mindennapos élethez kapcsolódó tevékenységek (bevásárlás, utazás, öltözködés) is nehézséget okozhatnak, és senki sem szereti kiszolgáltatottnak érezni magát, azt érezni, hogy ő már teljes mértékben másokra van utalva. Éppen ezért minden lakónkról személyre szabottan gondoskodunk: pontosan olyan mértékben segítünk, amennyire ő és az aktuális testi-lelki állapota igényli. Ugyanakkor egészségügyi ellátásunkkal és a lakóknak szervezett programokkal segítünk fenntartani, vagy javítani minden lakónk egészségi és szellemi állapotán.